top of page

Nasveti pred nakupom

Dobrih nasvetov ni nikoli preveč ...

Razlike v ceni?

VV današnjem svetu je potrebno dobro preveriti ponujene akcije katerih ponudbe so res presegajo že vse meje. Ko se lotite nakupa kuhinje ali katerikoli stvari se prepričajte ali mamljivi popusti resnično veljajo ali so zgolj past. Nekateri trgovci svoje blago prodajajo z dvakrat ali trikrat večjo maržo. Tako lahko dosežejo popuste v vrednosti 50-70%. Hkrati pa vam lahko pošten trgovec ponudi enako ponudbo brez popusta.VV današnjem svetu je potrebno dobro preveriti ponujene akcije katerih ponudbe so res presegajo že vse meje. Ko se lotite nakupa kuhinje ali katerikoli stvari se prepričajte ali mamljivi popusti resnično veljajo ali so zgolj past. Nekateri trgovci svoje blago prodajajo z dvakrat ali trikrat večjo maržo. Tako lahko dosežejo popuste v vrednosti 50-70%. Hkrati pa vam lahko pošten trgovec ponudi enako ponudbo brez popusta.

ObPri ponudbah kuhinje z enako postavitvijo lahko pride do raznih nihanj cenovnega razpona. Slednji je odvisen od različnih dejavnikov: material vratc, korpusov, delovne plošče, okovja itd. Seveda obstajajo tudi drugi dejavniki, na katere smo navadno manj pozorni.

Primer:

Nekateri ponudniki ponujajo omarice, ki so že industrijsko sestavljene in zaprte, vsa vodila so že pritrjena, brez milimetrskih odstopanj. Na drugi strani pa imamo ponudnike, ki ponujajo omarice v celoti razstavljene in ravno zaradi tega lahko ponudijo nižjo ceno. Pri ceni je potrebno upoštevati  tudi prevozne stroške in samo montažo.

Skriti predali?

Eden najpomembnejših ciljev pri načrtovanju kuhinje je čim boljša izraba danega prostora. S širšimi, višjimi in globljimi predalniki je mogoče pridobiti veliko prostora, ki ga drugače ne bi bilo. Sodobni trendi so nas pripeljali do čistih linij v kuhinji. Ena izmed rešitev, da pridemo do njih, je uporaba skritih predalov, ki so skriti za vrati kuhinjskega elementa. Kaj pa funkcionalnost? Dejstvo je, da smo z njihovo uporabo dosegli sam izgled linijske kuhinje, a mogoče izgubili na sami funkcionalnosti kuhinje.

Eden najpomembnejših ciljev pri načrtovanju kuhinje je čim boljša izraba danega prostora. S širšimi, višjimi in globljimi izvleki je mogoče pridobiti veliko prostora, ki ga drugače ne bi bilo.

MDF ali iverne plošče?

MDF ali mediapan plošče imajo podoben izgled kot surova iverna plošča. MDF je kratica za angleški izraz medium density fiberborads, kar pomeni srednje goste vlaknene plošče. Izdelane so iz lesnih vlaken (bukev, smreka in jelka) z dodatkom smole. Njihova visoka kvaliteta, homogenost in stabilnost omogočata neposredno lakiranje, možna pa je tudi obdelava z lepljenjem laminatnih plošč oziroma ultrapasa. Zaradi svoje visoke odpornosti se lahko, poleg običajne uporabe za izdelavo pohištva, obdelane MDF plošče uporablja tudi za kopalniško pohištvo.

Oplemenitene iverne plošče so surove iverne plošče oplemenitene z melaminsko folijo v različnih dekorjih. Primerne so za pohištveno industrijo in za opremljanje notranjih prostorov.

Izbrati ledvičko?

Eden izmed ključnih izzivov pri načrtovanju kuhinje so vsekakor kotni elementi. Koti kuhinje so navadno pozabljeni, vendar se lahko s praktičnimi in ujemajočimi kotnimi omaricami spremenijo v prave čudežne prostore. Najbolj klasična rešitev so police, ki so iz mehanskega vidika najmanj zahtevne, vendar pa je njihova slabost velika globina kotnih elementov, ki je povsem nepregledna. Najbolj iznajdljiva rešitev danes  je vogalna enota, t.i. "ledvička", ki je z vrtljivim izvlekom izumljena za optimalno uporabo vogalov. Ime je dobila po krivuljasti obliki izvlečnih košar, ki so takšne zato, da se nemoteno zapeljejo mimo ostrega vogala elementa.

 

vogalna enota z vrtljivim izvlekom je najbolj iznajdljiva rešitev, ki je izumljena za optimalno uporabo vogalov.

Kuhinja je resna investicija!


To je očitno; a kot vse pametne naložbe tudi prenova kuhinje prinaša potencialne donose. Donosnost naložbe za prenovo kuhinj se lahko razlikuje. Strokovnjaki revije Remodeling so ugotovili, da znaša donosnost naložbe v kuhinjo približno 65%, zaradi česar je to ena najpametnejših naložb v vašem domu. To verjetno zato, ker novi kupci domov dajejo prednost kuhinji doma, ko določajo kakovost in vrednost hiše na trTo je očitno... A kot vse pametne naložbe tudi prenova kuhinje prinaša potencialen donos. Donosnost naložbe za prenovo kuhinje se lahko razlikuje. Strokovnjaki revije Remodeling so ugotovili, da znaša donosnost naložbe v kuhinjo približno 65%, zaradi česar je to ena najpametnejših naložb v vašem domu. To verjetno zato, ker novi kupci stanovanj dajejo prednost kuhinji, ko določajo kakovost in vrednost hiše na trgu.

Izvlečna košara?

 Izvlečne košare imajo kar nekaj prednosti - zagotavljajo enostavno in praktično uporabo ter odlično funkcionalnost. Gre za praktičen pripomoček za shranjevanje živil, shranjevanje hrane ali druge kuhinjske opreme. Dobavljive so za širine kuhinjskih elementov 30, 40, 45, 60 cm. Priročne so v neposredni bližini kuhališča, kjer imate lahko shranjeno olje, sladkor, kis, začimbe ... Izvlečne košare za steklenice so dobavljive za širino kuhinjskih elementov 15, 20 in 25 cm.

Gratis NOVA!! akustična kitara?

LGratis izdelek le redko pomeni boljšo ponudbo. Še manj pa to pomeni, da boste zraven tistega, kar potrebujete, dejansko dobili še nekaj brezplačnega.

Zato vedno poskrbite, da pridobite več različnih ponudb, saj boste le tako lahko dobili dejanski pregled nad željenim in ugotovili, katera ponudba je dejansko boljša za vas.

Predraga kuhinja?

Na žalost vaša nova kuhinja ne temelji le na osebnih željah, temveč tudi na finančnih sredstvih. Ravno zaradi tega je potrebno že vnaprej razmisliti o tem, koliko denarja boste porabili za kuhinjske elemente, koliko za belo tehniko. Pri vsem tem pa se moramo še vedno zavedati, da je kuhinja prostor, v katerem preživimo večino svojega časa. Ne samo, da mora zadostiti vsem funkcionalnim potrebam za pripravo in kuhanje, temveč mora biti tudi lepo oblikovan, eleganten prostor, v katerem se družimo in sproščamo. Ravno zaradi tega naj ne bo edino merilo za odločitev nakupa nove kuhinje le njena cena.

Na žalost vaša nova kuhinja ne temelji samo na osebnih željah, temveč tudi na finančnih sredstvih. Ravno zaradi tega je potrebno že vnaprej razmisliti o tem, koliko denarja boste porabili za kuhinjske elemente, koliko za belo tehniko. Ravno tako je smiselno razmisliti tudi o tem, ali boste staro tehniko zadržali v novi kuhinji.

Nemška kvaliteta

nemški kvaliteti, vrhunski proizvodnji ter individualnem dizajnu. Prav tako nudijo dobro razmerje med kvaliteto in ceno. To so zmagovalni atributi kuhinj Nobilia. Z raznolikostjo elementov se kuhinja Nobilia povsem prilagodi vašemu prostoru. Vsaka kuhinja Nobilia je edinstvena, individualno zasnovana in proizvedena z visoko avtomatizirani stroji. Prav visoka stopnja avtomatizacije zagotavlja stalno visoko raven kakovosti in ugodne cene.Vsak, ki se odloči za nakup nove stvari, bodisi avtomobila, spalnice ali kuhinje, želi kupiti kvalitetno stvar. Sami se lahko pohvalimo s proizvajalci kuhinj, kopalnic in dnevnih sob, ki so znani tako po vrhunski kvaliteti izdelkov, proizvodnji kot inovativnem dizajnu in visoki stopnji avtomatizacije. Pri tem je bistveno, da se kupcem ponudi dobro razmerje med kvaliteto in ceno.

Dvižne omarice

 Pomemben del kuhinje so zagotovo zgornje viseče kuhinjske omare, ki imajo lahko krilna vrata ali dvižni sistem. Danes ima vse več modernih kuhinj zgornje omare postavljene v dva nivoja. Pri tem so nižje manj globoke, višje so globlje. Kaj dosežemo s takšno postavitvijo zgornjih visečih elementov? S tem dodamo kuhini razgibanost ter pridobimo še več prostora za shranjevanje.

Čiščenje ...

V vaši kuhinji se vsakodnevno dogajajo različne stvari, od kuhanja, pečenja, praženja, polivanja, brisanja, čiščenja… Da pri vseh teh procesih obdržimo prvotno sliko kuhinje in se čim bolj izognemo škodi, moramo za svoj prostor čim bolje poskrbeti. Pri tem je zelo pomembno pravilno vzdrževanje kuhinje. V vaši kuhinji se vsakodnevno dogajajo različne stvari, od kuhanja, pečenja, praženja, polivanja, brisanja, čiščenja … Da pri vseh teh procesih obdržimo prvotno sliko kuhinje in se čim bolj izognemo škodi, moramo za svoj prostor čim bolje poskrbeti. Pri tem je zelo pomembno pravilno vzdrževanje kuhinje.

Kakšno stensko oblogo izbrati?

Še pred nekaj leti so bile obvezna stenska obloga nad delovnim pultom keramične ploščice. Tudi danes so še vedno v uporabi, vendar ne več v tolikšni meri. Danes marsikdo raje izbere kakšno drugo rešitev, zlasti zaradi čiščenja. Vse pogosteje keramične ploščice nadomešča lesena stenska obloga, ki je iz istega materiala kot pult. Torej, če je pult iz ultrapasa, je tudi stenska obloga iz njega, če je pult iz kamna, se tudi na steno položi kamen. V zadnjem času pa postaja pravi modni hit barvano kaljeno steklo, ki je preprosto za čiščenje in vzdrževanje, hkrati pa omogoča izbiro različnih barv in potiskov.

Prava oblika

ssdasdasdasdasdasOdločite se za obliko kuhinje, ki ustreza velikosti vaše sobe - naj bo to preprosta kuhinjska enota, oblika L ali U. Vsi elementi naj bodo pri tem enostavno in hitro dostopni. Omare in police so lahko oblikovane individualno, dekorativni elementi, kot so svetlobni trakovi in zadnje stene, pa dodajo dodatne poudarke.

Tehnična oprema

Na žVnaprej razmislite, katere elektronske naprave potrebujete v kuhinji, saj zavzemajo različne količine prostora, odvisno od opreme. Dve ali štiri kuhalne plošče, hladilnik s predalom za zamrzovanje ali brez, vrsta pečice ali velikost pomivalnega stroja so na primer odločitve, ki trajno vplivajo na kuhinjo.

bottom of page