top of page
Search
  • Writer's pictureStudio kuhinj Novo mesto

5 Nasvetov za vzdrževanje kuhinje

Updated: Apr 15, 2023V vaši kuhinji se vsakodnevno dogajajo različne stvari, od kuhanja, pečenja, praženja, polivanja, brisanja, čiščenja… Da pri vseh teh procesih obdržimo prvotno sliko kuhinje in se čim bolj izognemo škodi, moramo za svoj prostor čim bolje poskrbeti. Pri tem je zelo pomembno pravilno vzdrževanje kuhinje. Ravno iz tega razloga smo za vas v nadaljevanju pripravili nekaj nasvetov za nego kuhinje.

1 POSTAVITEV NAPRAV
Tehnične naprave v kuhinji, ki imajo možnost shranjevanja pod stenske omare (npr. toasterji, kotlički) tam ne smete uporabljati, saj para in toplota ob njihovi uporabi naraščata, kar na dolgi rok škoduje materialu omare.

2 POZOR, POSODA!
Porcelan in keramika imata na svoji spodnji strani pogosto hrapave robove, ki lahko na lesenih površinah ob njihovem premikanju pustijo praske. Zato je priporočljivo spodnje dele omare zaščititi in na podlogo odlagati posodo.

3 PRASKE
Praskam v kuhinji je med drugim zelo izpostavljena tudi delovna površina. Ena izmed rešitev, da bo vaš delovni pult ostal nepoškodovan, je rezalna deska, ki preprečuje, da bi na kuhinjski površini ostale grde praske. Zavedati se moramo, da ko je enkrat škoda narejena, je prepozno, prask ni več mogoče polirati.4 PRAVILNA UPORABA POMIVALNEGA STROJA
Če uporabljate pomivalni stroj v kuhinji, je priporočljivo, da ga po koncu delovanja pustite stati zaprtega vsaj še 20 minut po njegovem delu. Tako bo vsa vlaga, ki se pri tem kondenzira, ostala v njem in se ne bo širila po kuhinji.

5 PARA V KUHINJI
Pokrov za odsesavanje v kuhinji omogoča varno in hitro izginjanje parne armature. Da bi zagotovili absorpcijo vseh hlapov iz lonca, je treba pred kuhanjem aktivirati pokrov za odsesavanje, slednji mora ostati še nekaj ur koncu dela vklopljen.
6 views0 comments

Comments


bottom of page