top of page
Search
  • Writer's pictureStudio kuhinj Novo mesto

5 NASVETOV ZA PRAVILNO NAČRTOVANJE KUHINJE

Updated: Apr 15, 2023




Kupujete novo kuhinjo? Veliko je odvisno od vaše osebne odločitve in pravilnega načrtovanja le-te. Če ste bili pri načrtovanju nove kuhinje med drugim pozorni tudi na atmosfero le-te, bo kuhanje veliko bolj navdihujoče.


1 PRORAČUN
Na žalost vaša nova kuhinja ne temelji samo na osebnih željah, temveč tudi na finančnih sredstvih. Ravno zaradi tega je potrebno že vnaprej razmisliti o tem, koliko denarja boste porabili za kuhinjske elemente, koliko za belo tehniko. Ravno tako je smiselno razmisliti tudi o tem, ali boste staro tehniko zadržali v novi kuhinji.


2 STIL
Za harmoničen občutek prostora je pomembno, da kuhinjo stilistično prilagodite ostalim dizajnom doma. Dizajn, barva in material določajo vaš okus in predstavljajo pravi ambient za vas in vašo harmonijo v novem domu.

3 PRAVA OBLIKA
Odločite se za obliko kuhinje, ki ustreza velikosti vaše sobe - naj bo to preprosta kuhinjska enota, oblika L ali U. Vsi elementi naj bodo pri tem enostavno in hitro dostopni. Omare in police so lahko oblikovane individualno, dekorativni elementi, kot so svetlobni trakovi in ​​zadnje stene, pa dodajo dodatne poudarke.

4 TEHNIČNA OPREMA
Vnaprej razmislite, katere elektronske naprave potrebujete v kuhinji, saj zavzamejo različne količine prostora, odvisno od opreme. Dve ali štiri kuhalne plošče, hladilnik s predalom za zamrzovanje ali brez, vrsta pečice ali velikost pomivalnega stroja so na primer odločitve, ki trajno vplivajo na kuhinjo.

5 ZAKLJUČNA DELA
Ko je vse načrtovano in izbrano, mora specialist preveriti in izmeriti, ali se kuhinja res prilega sobi. Na ta način se je mogoče izogniti neravninam ter prostor opremiti z opremo, prilagojeno osebni, optimalni delovni višini.
12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page