top of page
Search
  • Writer's pictureStudio kuhinj Novo mesto

5 NAVETOV ZA OTROKU VARNO KUHINJO

Updated: Apr 15, 2023





OTROCI POSKUŠAJO IZBOLJŠATI VSE, KUHINJA NI IZJEMA. ZA MAJHNE, RADOVEDNE KUHINJSKE OBISKOVALCE JE KUHINJA PROSTOR TVEGANJA: REZERVNE KNJIGE ALI VROČE POVRŠINE SO FAKTORJI, KI JIH MORAMO UPOŠTEVATI PRI VARNOSTI SVOJIH OTROK.

Z NAŠIMI NASVETI LAHKO NAREDIMO VAŠO KUHINJO VARNO.

1 VROČE POVRŠINE
Pri načrtovanju kuhinje namestite pečice, mikrovalovne pečice na višino prsnega koša, oziroma na takšno višino, da otroci ne dosežejo nevarnega vira toplote.
2 IZVEN DOSEGA
Ostri predmeti, alkohol, detergenti... - predmeti in hrana, ki so lahko nevarni za otroke, se hranijo izven dosega rok majhnih nadobudnežev. Ravno iz tega razloga je pomembna višina stenskih omaric, ki morajo biti pritrjene na zadostni višini.

3 POZOR, ROBOVI
Kuhinja je poseben prostor tako za tiste čisto majhne kot malo večje obiskovalce. Nevarnost jim preti na vsakem vogalu, pozorni moramo biti predvsem na robovih. Primerna zaščita pred udarci v ostre robove zmanjšuje tveganje za poškodbe.

4 BODITE PREPRIČANI
Vedno bodite prepričani, da je vaš prostor varen za otroke. V kuhinjo lahko namestite različne vrste otroških varnostnih naprav, da se malčki ne poškodujejo. Kuhinjske omare lahko zaklenete, štedilnik in pečico pa lahko zaščitite s posebnimi zaščitnimi rešetkami.

5 POD ELEKTRIČNO NAPETOSTJO
Vse električne naprave v kuhinje je potrebno vedno nameščati in uporabljati izven dosega otrok. Ravno tako je potrebno biti pozoren na kable, saj se otroci lahko ob njih spotaknejo. Zavedati se moramo, da so lahko električne naprave ob napačni uporabi v kombinaciji z vodo smrtno nevarne.


2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page